VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Varför är just er kattsand "världens bästa"?

Kombinationen av överlägsen luktkontroll, säkerhet och bekvämlighet för kattägaren gör att WORLD’S BEST CAT LITTER™ förtjänar titeln "världens bästa".

Luktkontroll är den främsta egenskapen som ägare vill att kattströ ska ha och WORLD’S BEST CAT LITTER™ kontrollerar lukt bättre än andra produkter på marknaden. Till skillnad från lera och syntetisk kattströ är WORLD’S BEST CAT LITTER™ gjord av hela majskorn. Majs har en unik mikroporös struktur med stor yta som fångar upp och absorberar ammoniak. Urinlukt binds till proteinmolekyler…naturligt… utan tillsatser av kemikalier eller parfym som en del katter inte gillar.

Eftersom WORLD’S BEST CAT LITTER™ är tillverkat av naturliga hela majskorn är den säker för katter och kattungar i alla åldrar utan bekymmer för matsmältningsproblem, damm eller allergiproblem.

WORLD’S BEST CAT LITTER™ bildar klumpar som är lätta att plocka upp. OCH den är nedspolningsbar, så att du bara kan plocka upp klumparna och spola ner dem*, så att du slipper byta i kattlådan!

Varför är WORLD’S BEST CAT LITTER™ värd priset?

WORLD’S BEST CAT LITTER™ varar längre än vanligt klumpbildande kattströ.

Det går faktiskt åt omkring 40 % mer vanlig kattströ för att göra samma jobb som WORLD’S BEST CAT LITTER™.

Eftersom du helt enkelt plockar upp och spolar ner* klumparna, behöver du aldrig slänga (och slösa bort) hela innehållet i kattlådan.

Är den säker?

Ja. Den är säker för dig, dina katter och miljön. Både katter och kattungar kan använda den utan att du behöver bekymra dig om matsmältnings-, damm- eller allergiproblem. WORLD’S BEST CAT LITTER™ är 99 % dammfritt, innehåller inte lera, kisel, syntetiska bindemedel eller dammreducerande ämnen som kan finnas i annat kattströ. Obs! Låt inte kattungar använda kattströ förrän de är åtta veckor gamla.

Veterinärer och uppfödare har länge vetat att kiseldamm som ofta finns i lerbaserat vanligt eller klumpbildande kattströ kan orsaka andningsproblem hos både katter och kattägare. Kiseldamm som inandas kan med tiden ansamlas i lungornas alveoler och luftsäckar. Med WORLD’S BEST CAT LITTER™ slipper man oroa sig för att en katt eller kattägare ska andas in problematiskt damm.

Eftersom WORLD’S BEST CAT LITTER™ är tillverkat av naturlig majs är det miljövänlig och biologiskt nedbrytbart. Det går även att spola ner* och är säkert för avloppen.

Vad händer om min katt får i sig WORLD’S BEST CAT LITTER?

Inget problem. Eftersom kattströet är tillverkat av hela majskorn, passerar den genom din katts matsmältningssystem utan att skada det och utan att blockera eller lämna beläggningar på kattens tarmväggar. WORLD’S BEST CAT LITTER™ innehåller inga parfymer, kemikalier eller sodiumbentonit som kan vara skadligt för katter.

Hur många katter klarar den?

Eftersom WORLD’S BEST CAT LITTER™ är klumpbildande, varar den länge och för flera. WORLD’S BEST CAT LITTER™ finns i två versioner: Original och Extra Strength (för hushåll med flera katter).

Tabellen nedan visar hur många dagar 7,5 kg WBCL räcker, baserat på antalet katter i hushållet.

Vad är skillnaden mellan Original och Extra Strength?

Det är enkelt att välja mellan WORLD’S BEST CAT LITTER™ Original eller Extra Strength. Båda produkter är säkra, naturliga och bildar klumpar som går att plocka upp och spola ner*. WORLD’S BEST CAT LITTER™ Original Formula visade kattägare fördelarna med helt naturligt, säkert kattströ för katter och kattungar.

Under årens lopp har WORLD’S BEST CAT LITTER™ tagit fasta på kommentarer och förslag från kunder och utvecklat ett alternativ med extra styrka, som är speciellt utformat för hushåll med flera katter som behöver kattströ med starkare klumpbildning och luktkontroll. Extra Strength Formula får sin extra "kraft" genom tillsatsen av en naturlig plantbaserad ingrediens. Det finns ingen parfym, kemikalier eller sodiumbentonit i någon av sorterna.

Kan jag använda den i en självrengörande kattlåda?

Ja. Ja, tillverkare av självrengörande kattlådor rekommenderar WORLD’S BEST CAT LITTER™ för användning med deras produkter. Till skillnad från vanligt kattströ, fastnar WORLD’S BEST CAT LITTER™ inte i de självrengörande kattlådornas mekaniska delar.

*Delstaten Kalifornien vill att kattavföring slängs i soporna i stället för att spolas ner i toaletter eller avlopp.